Bellman – visor och bekännelser (2019)

Bellman – visor & bekännelser är en musikteaterföreställning som ger oss den nakna sanningen om vem Carl Michael Bellman egentligen var som person och samtidigt innehåller många av hans mest älskade visor.

I rollen som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som gjorde en av huvudrollerna i Ditte Människodotter här på Länsteatern och vi bl.a. också känner igen från Broarna i Madison County på Maximteatern i Stockholm & konsertturnén Från Broadway till Duvemåla.

Bellman – visor & bekännelser är en komisk, lekfull, sorglig och vacker berättelse om vem vår nationalskald egentligen var. Vi får lära känna Bellman inte bara som en diktare och underhållare av rang, utan också som en människa som hela sitt liv kämpande med att bli respekterad för – och kunna försörja sig på – sitt konstnärskap. En man som var så mycket mer än den lustige skalden med luta i hand.

Skådespelaren och sångaren Daniel Sjöberg har sjungit Bellmans visor i mer än 20 år och det här är första gången han gör en hel föreställning om Sveriges nationalskald.

Medverkande

Daniel Sjöberg – Bellman

Jonas Bleckman
– Cello
Jonas Liljeberg – Klarinett
Ole Ornered  – Gitarr

Skip to content