Övrig verksamhet

UNG Ö

Foto Stig Hammarstedt

Är du en kreativ gotlänning under 21 år? Har du en idé du ännu inte kunnat genomföra? Behöver du en knuff i rätt riktning? Då kan projektet ”Ung Ö” presenterat av Länsteatern vara någonting för dig!

Projektet ”Ung Ö” kan basera sig på teater, dans eller film och är ett sätt för ungdomar boende på Gotland att kunna förverkliga sina idéer och tankar på en scen.

Detta ingår:
7 x 7 meter scen
7 ljusmoment
7 timmar per projekt
70 min speltid (max)
7 medverkande (max)

Länsteatern står för repetitionstid i egna lokaler, teknik samt ett speltillfälle på vår scen. Vi står även för annonsering i egna medier samt biljetthantering. Gage utgår ej men alla intäkter går till de medverkande. I speciella fall kan avvikelser från ovanstående förekomma.

Detta är ett erbjudande från Länsteatern på Gotland för att främja unga scenkonstnärer.

Ansökan görs på: info@ltpg.se

DANSRESIDENS GOTLAND

Dansutvecklare Region Gotland och Länsteatern på Gotland erbjuder ett residens inom dansområdet i maj 2025. Danskonstnärer och koreografer ges möjlighet att utveckla sina konstnärliga idéer i en kreativ miljö. Residenset sträcker sig över två veckor och är förlagt på Länsteatern på Gotland i Visby. Professionellt verksamma koreografer och danskonstnärer i Sverige är välkomna att söka.

Mer information kommer under våren 2025.

Frågor?
Gia Schager
Dansutvecklare Region Gotland
070-447 7459
gia.schager@gotland.se

DANSVECKA PÅ LÄNSTEATERN

I maj bjuder Länsteatern in till en vecka i dansens tecken. En välfylld vecka med flera dansföreställningar som framförs av olika gotländska aktörer. Med Dansbiljetten, som säljs till mycket förmånligt pris, kan du se alla föreställningar med efterföljande mingel.

TEATER PÅ RULL

Alla har, kan eller får inte möjlighet att gå på teatern, trots att det är en mänsklig rättighet att få ta del av kulturupplevelser. Därför rullar vi ut till äldre- och särsklda boenden med en bukett ur våra inspelade föreställningar som vi haft genom åren. Vi sätter ihop ett exklusivt program av utvalda godbitar och visar på storbilds-TV.

Det här är ett erbjudande från Länsteatern och Studieförbundet Bilda med stöd från DBW och innebär inga kostnader för boendena.

Skip to content