Övrig verksamhet

LÄNSTEATERNS TEATERAKADEMIER

Är du nyfiken och intresserad av teater och skådespeleri? Nu tar vi emot nya anmälningar till våra populära teaterskolor där vi öppnar fyra olika åldersgrupper. Anmäl dig redan idag till den grupp som passar bäst för dig!

Vi startar fyra nya grupper för att hjälpa dina teaterdrömmar på traven. För dig som vill hitta nya uttrycksformer eller bara göra något helt nytt och utmana dig själv. Här får du träffa nya umgängen och kompisar där alla möts på samma nivå. Inga förkunskaper behövs.

Grupper
:

  • 8-12 år
  • 13-16 år
  • Vuxen
  • 60+

Mer info och anmälan: www.bilda.nu


I samarbete med Studieförbundet Bilda.

DANSVECKA PÅ LÄNSTEATERN 2024

I maj bjuder Länsteatern in till en vecka i dansens tecken. En välfylld vecka med flera dansföreställningar som framförs av olika gotländska aktörer. Med Dansbiljetten, som säljs till mycket förmånligt pris, kan du se alla föreställningar med efterföljande mingel. Programmet presenteras våren 2024.

DANSRESIDENS GOTLAND 2024

React Public Performances är ett performancekompani, baserat i Sverige, som ämnar att nå folk direkt genom att spela föreställningar på allmänna platser, och därigenom erbjuda konst till ny publik. Dans, rörelse, teater och cirkus kan ses som de huvudsakliga konstnärliga verktyg de använder för att skapa lekfulla, kreativa och interaktiva föreställningar. React är också ett interkulturellt kompani med medlemmar som från början kommer från Sverige, Finland, Frankrike och Portugal.”

”Vårt mål med residenset i Visby är att skapa material, testa det på en riktig busshållplats och ha ett första utkast av föreställningen i slutet av residenset. Vi kommer sen att utveckla materialet vidare på våra nästa residens. Den planerade premiären är våren 2025.”

”Just Stop” är också en del av Reacts hållbarhetsplan: som ett turnerande kompani siktar vi mot grönare arbetssätt. För detta vill vi utforska möjligheter att använda endast våra kroppar och det som redan finns i utrymmet och undvika rekvisita och scenografi.
https://reactperformances.com/

TEATER PÅ RULL

Alla har, kan eller får inte möjlighet att gå på teatern, trots att det är en mänsklig rättighet att få ta del av kulturupplevelser. Därför rullar vi ut till äldre- och särskilda boenden med en bukett ur våra inspelade föreställningar som vi haft genom åren. Vi sätter ihop ett exklusivt program av utvalda godbitar och visar på storbilds-TV.

Det här är ett erbjudande från Länsteatern och Studieförbundet Bilda och innebär inga kostnader för boendena.

Skip to content