Inför besöket

Adress

Bredgatan 10, Visby
Länsteaterns hemmascen ligger i en före detta frikyrka i Visby innerstad, precis innanför Söderport, nära Södertorg.

Entré

Stora entrén: Ingång från Bredgatan
Lilla entrén: Runt hörnet via Berggränd
Teaterlokalen anpassas till varje ny föreställning vi sätter upp. Det innebär att vi bygger om scen, salong, kafé och garderob och därför kan också publikentrén växla. För dig som publik skapar vi nya upplevelser vid varje teaterbesök.

Funktionsnedsättning

Rullstol
Vi har reserverade platser för rullstol och ledsagare. Dessa kan endast bokas via telefon: 0498-29 10 55. Meddela vid bokningstillfället om rullstolen behöver större utrymme så ordnar vi det enkelt. Du kommer lätt och smidigt in med rullstol i salongen via vår fina ramp. Ledsagarplats utan extra kostnad bokas i samband med bokning av rullstolsplats. Priset för en rullstolsplats är enligt ordinarie biljettkostnad.

Assistent
Om du har behov av en assistent för att kunna gå på föreställningen, bokas denna utan extra kostnad i samband med din bokning. Detta kan endast göras via telefonbokning.

Hörselhjälpmedel
Vi har godkänd ljudslinga i salongen. Den är alltid påslagen när vi har publik i salongen. Du behöver dock ställa om hörapparaten i T-läge.

Skriv- och teckentolk
För att boka en skriv- eller teckentolkad föreställning kontaktas Tolkcentralen, Region Gotland.

Syntolk
I nuläget går det inte att boka enskilda syntolkade föreställningar. Synskadades Vänner på Gotland brukar dock boka en syntolkad föreställning åt Synskadades Riksförbund Gotland.

Parkering

Närmaste parkering finns längs Bredgatan, på Kinbergs Plats och på Södertorg. Utanför Kajsarport finns en större parkeringsplats. Var noggrann med att kolla om det är P-skiva eller appen Parkster som gäller.

Övrig information

Insläpp
Biljettkassan öppnar normalt 45 minuter innan föreställningen börjar. Inget insläpp efter att föreställningen startat.

Sluttid
Information om föreställningens längd hittar du alltid där du bokar biljetter: på vår hemsida www.ltpg.se och www.ticketmaster.se 
Det går också utmärkt att ringa och fråga oss på 0498-29 10 50.

Garderob
För allas säkerhet och trivsel har vi obligatorisk garderob. Vänligen häng av skrymmande ytterplagg och låt bli att ta med större väskor till teatern. 

Café & bar
Öppnar i samband med insläpp. Det går bra att handla innan föreställning och i pausen. Passa på att göra förbeställning till pausen så slipper du köa.

Betalning
Det går bra att betala med kort och Swish i biljettkassa, garderob och café/bar.

Presentkort
Har du Länsteaterns presentkort bokar du in din plats via telefon.

Fotografering och ljudupptagning
All upptagning av ljud och bild under föreställning, oavsett media, är inte tillåten av upphovsrättsliga skäl. Det är dock tillåtet att fotografera i applådtacket.

Skip to content