Skrottisarna Nickelina och Nicke

Skrotissarna Nickelina och Nicke

Foto: Stig Hammarstedt

Skrotissarna Nickelina och Nicke 

- en berättelse om vänner och att inte kasta bort saker som är gamla.

LÄNSTEATERNS KLASSIKERSATSNING
Musikpjäs för människor mellan 2-6 år.

Nickelina och Nicke lever på en skrotgård bland allehanda pryttlar, mojänger och saker som andra har slängt bort. De tillbringar dagarna med att laga, bygga, leka och arbeta tillsammans med de märkliga figurer som också bor på gården; Blitt-Skvipp, Svatt-Flåsa, Spullburk, Sucktomten och Brölfånarna.

En dag kommer ett-barn-som-fått-alla-saker-barnet-pekat-på-avsina-föräldrar-som-jobbar-hela-tiden….

Hans namn är Gullmar Glimmarson, men kallar sig för Guldis. Guldis lockar med sig Nicke med sina nya leksaker och Nickelina blir kvar ensam på Skrotgården. Hur ska det nu gå med vänskapen?

”Skrotissarna Nickelina och Nicke” bygger på en barnbok från 50-talet av Jan Rasp som heter ”Skrotnisse och Nickelina” i original. Den märkvärdiga skrotvärlden med sina säregna innevånare och den eviga sagan om vänskap möter i Länsteaterns bearbetning vår tids miljöansvar och friare normer för hur flickor och pojkar kan vara. Föreställningen är ca 25-30 minuter lång, det beror på barnens ålder och interaktion.

Föreställning spelas gratis för alla förskolebarn på ön. För de förskolor med lämpligt gångavstånd för mindre människor på den magiska teatern vid Bredgatan 10 (Länsteaterns hus) och för ni med era fina förskolor lite längre bort kommer vi till er….om vi får.

Bygger på en bok och värld skapad av Jan Rask

Manus, regi och musik Thomas Sundström
Scenografi, dockor, rekvisita Mari Ljungström
Teknik Ulf Grönhagen
Administration och bokning IngaLena Söderlund
Producent Liv Olanders
Skådespelare Hanna Göland och Lennart Bäck

Spelperiod September-December

Musiken från föreställningen finns här: