Personal

Länsteatern på Gotland består av en fast kärna, men till den fasta personalens hjälp finns ett flöde av projektanställda medarbetare som varierar beroende på vad teatern producerar och tar in för gästsspel.

Thomas Sundström teaterchef

En gotlänning född i Uppsala, men uppvuxen i Visby. Började som musiker i gruppen Miklagård och har fortsatt blivit känd som skådespelare, kompositör, musikalförfattare, dramalärare och regissör. Efter över 40 år i musik- och teatervärlden tillträdde han som teaterchef 15/9 2011. Thomas översätter, regisserar, spelar piano och är teaterchef med det konstnärliga ansvaret – så det är tur att han springer fort…

Aktuellt: skrivit manus och regisserat höstens bygdegårdsturné ”Bättre begagnat” där han även medverkar på scenen. Inför våren 2017 har han skrivit en scenversion av Jonas Jonassons underbara skröna ”Mördar-Anders och hans vänner” som han kommer att regissera.

Tel: 0498-291051
E-post: thomas.sundstrom(a)ltpg.se

Lisbeth Pettersson

arbetar 90% som producent/marknadsansvarig samt tf teaterchef på Länsteatern Gotland. Född och uppvuxen i Göteborg och med tidigare arbete inom bl.a. Kinnevikskoncernen, Junibacken och Romateatern arbetar hon med ”högt och lågt” på teatern. Bor på Gotland med sambo, son och katt.

Aktuellt: producerar, marknadsför och säljer under spelåret 2016/2017 bl.a. ”Jag vet vem jag är” samt ”Mördar-Anders”.

Tel: 0498-291056
E-post: lisbeth.pettersson(a)ltpg.se

Ulf Grönhagen

teknisk chef, ljusdesigner och gute från Visby, följde med när Bryggeriteatern ombildades till Länsteater. Innan dess var han verksam på Ateljéteatern i Göteborg.

Han ljussätter alla Länsteaterns uppsättningar och är som teknisk chef en viktig, ibland avgörande, kugge i planeringen. Ulf har bland mycket annat också uppsikt över förråd och bilar, logistikchef skulle han också kunna kalla sig.

Dessutom är han medlem i det omåttligt populära gotländska kultbandet Smaklösa.

Aktuellt: tekniskt ansvarig och ljussättare för teaterns egna produktioner. Åker under hösten dessutom ut som medverkande i bygdegårdsturnén ”Bättre begagnat”.

Tel: 0498-291052
E-post: ulf.gronhagen(a)ltpg.se

Lennart Bäck

Skådespelare med många strängar på sin lyra, är som Lena Bogegård välkänd scenpersonlighet för gotlänningarna, inte bara som teaterprofil utan också som sångare och musiker inom olika genrer, bl a i gotlandsgruppen Bachi Bröder.

Lennart var på 1980-talet också engagerad i Bryggeriteatern och har tillhört Länsteatern sedan starten 1995. Barnfödd på ön och verksam här men utlånad till musikalscenerna i Stockholm under några år.

Bland alla rollgestaltningar kan nämnas urmakare Fredman i Lars Forssells Haren och vråken och i dubbelrollen som pastor Tartuffe och Madam Pernelle i Molieres Tartuffe. Några av hans senaste roller på teatern är: Sigleif Tunnbindare i Varifrån är vinden av Ingegerd Monthan, farbrorn i sagan om den lilla farbrorn av Barbro Lindgren, gestaltning av Lars Gullin i Ljus. GulliN, Herr Markurell i Fru Markurell (fritt efter Hjalmar Bergmans Markurells i Wadköping) och den kritikerrosade rollen som pastor Hoas i Musikalen Svenskbyborna.

Aktuellt: medverkar i höstens bygdegårdsturné ”Bättre begagnat” samt kommer våren 2017 spela hela 15 roller i ”Mördar-Anders och hans vänner”.

Tel: 0498-291050 (vxl)

Mari Ljungström

är teaterns konstnär, rekvisitör och tekniker sedan 1995.

Mari är teaterns energiknippe och kör ljus, letar och tillverkar rekvisita, lastar turnébussen, bygger scenografi och illustrerar affischer – ibland allt på samma dag!

Aktuellt: tjänstledig hösten 2016.

Tel: 0498-291053
E-post: mari.ljungstrom(a)ltpg.se

Sara Pucek

Scenkonstkonsulent/producent - tjänstledig t.o.m. 30/6 2017.

Linda Åslund

Scenkonstkonsulent/producent (vikariat spelåret 2016/2017)

Född och uppvuxen i Stockholm i en fotbollstokig familj, men valde själv att syssla med dans, teater och sång. Har under uppväxten medverkat i musikal- och teaterföreställningar i Stockholm och vid sidan av detta dubbat tv-serier och filmer för barn.

Linda har spenderat många timmar Stockholms olika danssalar och har även hunnit med Kulturamas tvååriga musikalutbildning, efter ett år i USA.

Nu senast har Linda arbetat inom TV efter många år i skolbänken, där hon fick ut sin kandidatexamen inom media och journalistik.

Aktuellt: producerar alla dansföreställningar genom Dansnät Sverige, driver musik- och teaterråd samt teaterns medverkan i PRIDE.

Tel: 0498-291058
E-post: linda.aslund(a)ltpg.se

Linda Åslund

Administration/Teknik

IngaLena Söderlund

administration/reception och ansvarig för skolföreställningar och turnéläggning av bygdegårdsturnén. Arbetar 25%

Tel: 0498-291050
E-post: inga-lena.soderlund(a)ltpg.se

Therese Wahlgren

ekonomi 2 dagar/vecka (tisdag och torsdag)

Tel: 0498-291050
E-post: therese.wahlgren(a)ltpg.se

Jan Pettersson

inhyrd ljustekniker vid behov

Tel: 0722-941052

Kontraktsanställda skådespelare, regissörer och scenografer våren 2017/hösten 2017:

Lena Bogegård, Filip Johansson, Johanna Mårtensson, Tove Vahlne, Janne Åström, Vilhelm Blomgren, Erik Törner och Ingrid Zerpe.

Följande personer har för närvarande anställning (timmar, deltid eller heltid) på teatern.

Kent Holm – vaktmästare/teknik
Elin Valentinsson – mask & rekvisita
Malena Brecevic - kostym
Sussi Johansson - webb

Länsteatern Gotlands styrelse 2016-2017

Ordinarie ledamöter för Region Gotland
Meit Fohlin  (S) ordförande
Maria Nilsson (C) vice ordförande
Margareta Carlström-Nilsson (S)

Ersättare
Daniel Sundberg (S), Bo Björkman (S), Lilian Edwards (M)

För Gotlands Bildningsförbund fastställdes,
Rune Gardell med Wiveka Schwarz som ersättare på två år. Monica Sjögren som ledamot på ett år.

För Gotlands Teaterförening fastställdes,
Thomas Ekelöf med Birigtta Apelkvist som ersättare.

För Länsteaterns Vänner fastställdes,
Tommy Wahlgren med Leif Svensson som ersättare.

Personalrepresentant
Ulf Grönhagen

Revisor
Per Gardelin, Grant Thornton.