Måne över Rosendal

I Måne över Rosendal får vi följa Anna och Jacobs fortsatta relation som gifta. Tillvaron är på många sätt lycklig, då de äntligen får leva tillsammans och Jacobs affärer gör honom rik och mäktig. Deras liv och glädje förmörkas dock av att de tre barnen dör vid födseln eller i tidiga år. Jacob söker ändå se ljuset, medan Anna inte kan låta bli att se det som Guds straff. Återigen drivs makarna isär, inte denna gång av adelsmän från Stockholm eller bortgiftande fäder, utan av att uppfatta världen på olika sätt. Deras kärlek är ändå stark, liksom förr, men hur ska det sluta?

Anna och Jacob Dubbe, en berättelse som uppenbarligen fängslade många. Länsteatern hade under spelperioden av Anna & Jacob Dubbe en hundraprocentig beläggning, något som sällan inträffar på någon teater. Redan då bestämde vi oss för en fortsättning om makarna Dubbe. Det fanns ju så mycket mer att berätta ur böckerna. Nå, nu är den här, den fortsatta berättelsen om Anna & Jacob Dubbe: Måne över Rosendal. Liksom sin föregångare är berättelsen utformad i musikteaterns form med en blandning av drama och musik. Måne över Rosendal innehåller både komik och tragedi, som livet självt. Mästerligt beskrivet i Pelle Sollermans böcker och överfört till scenen av Länsteatern på Gotland med regissör Alexander Moberg i spetsen.

Med detta hoppas vi kunna ge den gotländska publiken en riktigt härlig teatervår och visa att man kan uppleva helt fantastiska saker här på vår ö. En berättelse om oss. Av oss. För oss.

Anna Torsman Dubbe: Alma Bengtsson
Jacob Dubbe: Rasmus Mononen
Gustav Björnram m.fl.: Lennart Bäck
Fåhreamor: Anna Jankert
Herr Torsman: Tomas Lindström
Lovisa: Rebecka Sjöwall

Ensemble: Erik Törner, Matilda Werne, Maja Grafe Larsson, Maja Malm Samt 4 praktikanter från Kulturamas högre musikalutbildning och 8 barn

Musiker: Daniel Kylén
Manus & musik: Thomas Sundström
Regi: Alexander Moberg
Koreografi: Ki Wöllner
Scenografi: Ulf Grönhagen & Thomas Sundström
Ljusdesign: Ulf Grönhagen
Ljuddesign: Janne Pettersson
Kostym & mask: Maja Malm
Rekvisita: Mari Ljungström
Producent: Liv Olanders

Längd: ca 2,5 timmar inkl. paus

Uppskjuten till våren 2022