LandSlide-Skredrasröse

LandSlide-Skredrasröse

Tid för reflektion har påtvingats mig. Genom ett tvångsinsamlande av naturens och människans varande har vi beträtt dess kretslopp. Studerat skred och sten med olika utseenden, kvalité och struktur. Vattennivån sjunker och stiger beroende på värme eller regn. Det är översvämning eller torka. Vinden svalkar och på samma gång skapar förödelse. Vi observera historien och nuet. Förfallet är där. Ett kretslopp vi alla är del av. En kamp och återhämtning på samma gång. Tankar på förfall förskjuts till den mänskliga kroppen. Vem vinner spelet. Är det en tävling? Vad händer när allt vittrar sönder och faller samman?
Människan har lånat och tämjt naturen till sin fördel i urminnes tider. Vad blir naturens lag?

Verket omsätter iakttagelser, samarbete och utforskandet till koreografi för den mänskliga kroppen och väver samman information med den tid vi befinner oss i.

Ett fysiskt, taktilt, svettigt, flytande, meditativt konstverk med visuella och audio påminnelser om livets förgänglighet.

11 oktober kl 15.00

Ordinarie: 150:- 
Unga under 25 år: 50 :-
Länsteaterns Vänner & studerande: 100:-
Boka biljetter: 0498-291055 eller www.ticketmaster.se

Koreograf: Camilla Ekelöf
Ljudkompositör och performer: Adriana Aburto Essén
Dansare och performer: Oliver Mahar
Filmare, skådespelare och performer: Georgios Giokotos

Framtaget i dansresidens på Gotland och Länsteatern samt Vitlycke Center for Performning Art/Kulturförvaltningen för kulturutveckling.

Fördansare till LandSlide blir danselever från Kulturskolan (under ledning av Camilla Båge & Helena Södergren) som visar ett stycke ur projektet "Jazzkofferten", ett samarbete med Gotlandsmusikens Jazztrio.