Föreställningar

MISS GOTLAND

Miss Gotland

”Vem är vinnare, i musikquizet och vem blir ”Miss Gotland”?

Nej, det är ingen vanlig skönhetstävling, bara Gotland som hoppas på ännu en turist, ett nyinflyttat statligt verk eller inhemsk industri utan att utarma naturen. Hur ska det gå ihop? Vem är vi och får vi skylla oss själva för att vi är, dem vi är? Stjärnskottet Hanna Göland och Veteranen Lennart Bäck försöker tillsammans med GotlandsMusikens Blåsarkvintett & Jazztrio utröna sakernas tillstånd. ”

Längd: ca 2 timmar
I mitten av föreställningen blir det paus och kaffeservering tillsammans med skådespelarna och musikerna.

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=miss+gotland

Mer information

Skrotissarna Nickelina och Nicke

Skrotissarna Nickelina och Nicke 

- en berättelse om vänner och att inte kasta bort saker som är gamla.

LÄNSTEATERNS KLASSIKERSATSNING
Musikpjäs för människor mellan 2-6 år.

”Skrotissarna Nickelina och Nicke” bygger på en barnbok från 50-talet av Jan Rasp som heter ”Skrotnisse och Nickelina” i original. Den märkvärdiga skrotvärlden med sina säregna innevånare och den eviga sagan om vänskap möter i Länsteaterns bearbetning vår tids miljöansvar och friare normer för hur flickor och pojkar kan vara. Föreställningen är ca 25-30 minuter lång, det beror på barnens ålder och interaktion.

Föreställning spelas gratis för alla förskolebarn på ön. För de förskolor med lämpligt gångavstånd för mindre människor på den magiska teatern vid Bredgatan 10 (Länsteaterns hus) och för ni med era fina förskolor lite längre bort kommer vi till er… om vi får.

Spelperiod September-December

Här finns anmälningsformuläret till förskolorna

Läs mer här.

Bellman - visor & bekännelser

Bellman – visor & bekännelser

Bellman – visor & bekännelser är en musikteaterföreställning som ger oss den nakna sanningen om vem Carl Michael Bellman egentligen var som person och samtidigt innehåller många av hans mest älskade visor.

I rollen som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som gjorde en av huvudrollerna i Ditte Människodotter här på Länsteatern och vi bl.a. också känner igen från Broarna i Madison County på Maximteatern i Stockholm & konsertturnén Från Broadway till Duvemåla.

Bellman – visor & bekännelser är en komisk, lekfull, sorglig och vacker berättelse om vem vår nationalskald egentligen var. Vi får lära känna Bellman inte bara som en diktare och underhållare av rang, utan också som en människa som hela sitt liv kämpande med att bli respekterad för - och kunna försörja sig på - sitt konstnärskap. En man som var så mycket mer än den lustige skalden med luta i hand.

Skådespelaren och sångaren Daniel Sjöberg har sjungit Bellmans visor i mer än 20 år och det här är första gången han gör en hel föreställning om Sveriges nationalskald. Han ackompanjeras av musikerna Ole Ornered på gitarr, Jonas Liljeberg på klarinett & Jonas Bleckman på cello.

Längd: ca 90 minuter.

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=bellman+l%C3%A4nsteatern

 

Som ett jävla solsken

Som ett jävla solsken

Med humor, upptåg, kärlek och sorg gestaltar Anna-Lena Hemström en av historiens mest fascinerande svenska kvinnor. En teatertime fylld med sånger och musik. Med sig på scen har hon Mulle Holmqvist som förstärker med gitarr.

Som ett jävla solsken baserar sig på Fatima Bremmers prisbelönade biografi om Ester Blenda Nordström, reportern som gick sin egen väg och vågade ta makt över orden.

Ester Blenda förnyade journalistiken, utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid då kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt. En omskriven celebritet och kändis under 1900-talets första hälft.

Här kommer hon igen!

10 november kl. 15 & 19

Längd: ca 1 timma.

Manus & sångtexter: Lotta Grut
Regi: Karin Kickan Holmberg
Musik: Mulle Holmqvist

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=solsken+visby

Prideinvigning 2019

VARMT OCH STOLT VÄLKOMMEN TILL

Invigningen av 2019 års Gotland Pride 🌈

PROGRAM

12 november. Mingel från kl 19:00 med dryck och mat

Invigningstal av Erik Fugeläng, ordf RFSL Gotland

Utdelning av priset Årets Regnbågsbagge

HUVUDAKT: Lindy Larsson, skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Lindy har bl a arbetat på Dramaten, Malmö Opera, Stockholms Stadsteater och är nu aktuell i huvudrollen till Hedwig and the Angry Inch på Malmö stadsteater.

Konferencier: Isabella Skärlén

Programmet kommer att uppdateras och fler artister tillkomma...

ICA Maxi sponsrar med mingelmat, alkoholfri dryck samt regnbågsbakelse.

Arr: Gotland Pride och Länsteatern

Bloom Nilsson Åström – en alternativ julshow

Bloom Nilsson Åström – en alternativ julshow

I jul kommer Länsteaterns alldeles särskilda tomtar tillbaka: Conny Bloom, Andreas Nilsson och Janne Åström. På allmän begäran blir det som vanligt Kalle Anka och O helga natt, med också mycket nytt. Det blir mycket humor och ett stänk av allvar. Och självklart en julig servering.

Onsdag 18 december kl 19.00
Torsdag 19 december kl 19.00
Fredag 20 december kl 19.00
Lördag 21 december kl 19.00
Söndag 22 december kl 15.00

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=en+alternativ+julshow

Hjälten på den gröna ön

Hjälten på den gröna ön

Årets storsatsning – spelas hela våren!

Medverkande: Nora Ericsson, Fredrik Vahlgren, Erik Törner, Anna Jankert, Lennart Bäck, Bengt-Åke Rundqvist, Evert Jansson, Elin Andersson, Saga Westling, Julia Kollberg, Nadia de Jong el Arabi.

Hjälten på den gröna ön är en komedi från 1907 skriven av den irländske dramatikern John Millington Synge. Mer information om föreställningen kommer inom kort.

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=hj%C3%A4lten+p%C3%A5+den+gr%C3%B6na+%C3%B6n

E´de´det här du kallar kärlek

E´de´det här du kallar kärlek

Under juli 2020 kommer Marie NilssonLind & Lee Gotvik tillsammans med sina drömmars band tillbaka till vår scen. Platsen där allt började om... Efter berörande föreställningar, sommarprat och sitt kommande boksläpp i februari är Marie hos oss för att fortsätta sin berättelse. Vilken berättelse har då Marie denna gång under sitt flygellock och i sina papper? Jo, den om kärlekens pris och irrvägar samt förstås den fortsatta historien om landsbygden och storsta ́n, och som alltid ”om mi och di”.

Biljetterna släpps 29 februari.

Julia Capulet

Lilla Beddinge Teater & Gotlands länsteater
PRESENTERAR MUSIKALEN

JULIA CAPULET

En berättelse om en ung människa som hittade sin egen väg, och om hennes pappa som försökte skapa en familj, men med sin dotter fick betala för sina brott.

Williams Shakespeares ”Romeo & Julia” - sommaren 2020 som ny musikal.

Under 90 minuter öser 12-manna-bandet musik inspirerad av svensk folkmusik, världsmusik och dramatisk musikalmusik till Shakespeares verser och texter. Musikinstrument från då och nu blandas. Allt är akustiskt. Den mörka svenska skogen möter det blåa stormiga havet. Med båda fötterna långt nertryckta i jord och lera andas vi frisk luft. Ni ska få allt.

Välkomna till denna första samproduktion mellan Gotlands Länsteater och Lilla Beddinge Teater (Sveriges sydligaste teater).

Mer information