Föreställningar

HJÄLTEN PÅ DEN GRÖNA ÖN

skriven av John Millington Synge (översatt av Klas Östergren), är en komedi från förra sekelskiftet om en bortglömd plats på den irländska landsbygden - som spelas helt på gotländska. Det är en föreställning om människor långt från civilisationen men nära evigheten. Kom in i det lilla irländska värdshus som Länsteaterns scen förvandlas till, där unga, uppriktiga Pegeen Mike arbetar och dit han som blir hyllad till hjälte, Christy Mahon, kommer efter att ha mördat sin far. Komedin vässas av en eldfängd änka, en svartsjuk fästman, fyra yra sommargäster och tre visa (...?) män.

Medverkande: Nora Ericsson, Fredrik Vahlgren, Erik Törner, Anna Jankert, Lennart Bäck, Bengt-Åke Rundqvist, Evert Jansson, Elin Andersson, Saga Westling, Julia Kollberg, Nadia de Jong el Arabi.

Köp dina biljetter härhttps://www.ticketmaster.se/search/?keyword=hj%C3%A4lten+p%C3%A5+den+gr%C3%B6na+%C3%B6n

Längd: 2,5 timmar

Läs mer här.

Skrotissarna Nickelina och Nicke

Skrotissarna Nickelina och Nicke 

- en berättelse om vänner och att inte kasta bort saker som är gamla.

LÄNSTEATERNS KLASSIKERSATSNING
Musikpjäs för människor mellan 2-6 år.

”Skrotissarna Nickelina och Nicke” bygger på en barnbok från 50-talet av Jan Rasp som heter ”Skrotnisse och Nickelina” i original. Den märkvärdiga skrotvärlden med sina säregna innevånare och den eviga sagan om vänskap möter i Länsteaterns bearbetning vår tids miljöansvar och friare normer för hur flickor och pojkar kan vara. Föreställningen är ca 25-30 minuter lång, det beror på barnens ålder och interaktion.

Föreställning spelas gratis för alla förskolebarn på ön. För de förskolor med lämpligt gångavstånd för mindre människor på den magiska teatern vid Bredgatan 10 (Länsteaterns hus) och för ni med era fina förskolor lite längre bort kommer vi till er… om vi får.

Spelperiod September - Januari 2020

Här finns anmälningsformuläret till förskolorna

Läs mer här.

E´de´det här du kallar kärlek

E´de´det här du kallar kärlek

Under juli 2020 kommer Marie NilssonLind & Lee Gotvik tillsammans med sina drömmars band tillbaka till vår scen. Platsen där allt började om... Efter berörande föreställningar, sommarprat och sitt kommande boksläpp i februari är Marie hos oss för att fortsätta sin berättelse. Vilken berättelse har då Marie denna gång under sitt flygellock och i sina papper? Jo, den om kärlekens pris och irrvägar samt förstås den fortsatta historien om landsbygden och storsta ́n, och som alltid ”om mi och di”.

Mer information kommer.

Lilla Beddinge Teater & Gotlands länsteater
PRESENTERAR MUSIKALEN

JULIA CAPULET

En berättelse om en ung människa som hittade sin egen väg, och om hennes pappa som försökte skapa en familj, men med sin dotter fick betala för sina brott.

Williams Shakespeares ”Romeo & Julia” - sommaren 2020 som ny musikal.

Under 90 minuter öser 12-manna-bandet musik inspirerad av svensk folkmusik, världsmusik och dramatisk musikalmusik till Shakespeares verser och texter. Musikinstrument från då och nu blandas. Allt är akustiskt. Den mörka svenska skogen möter det blåa stormiga havet. Med båda fötterna långt nertryckta i jord och lera andas vi frisk luft. Ni ska få allt.

Välkomna till denna första samproduktion mellan Gotlands Länsteater och Lilla Beddinge Teater (Sveriges sydligaste teater).

Köp dina biljetter här:
https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=julia+capulet 
eller ring 0498-291055.

Mer information