Föreställningar

Knut & Kvargen

Knut & Kvargen är en fantasifull musik- och dansteaterföreställning för barn och unga. Det är en saga om små magiska väsen, förtrollade lunchlådor och bortglömda minnen, som ställer frågan: “måste vuxna vara tråkiga?” 

Läs mer här

Matchboll

I föreställningen matchboll som dansas av Alexandra Svensson och Linnea Malmström utmanar dansarna sin fulla koncentration och närvaro genom att, likt många andra sporter, vara mentalt och fysiskt på tårna. De utforskar sin fysiska kreativitet med hjälp av en tennisboll som blir en tredje part i duetten. Rörelsekvaliteten ändras under matchens gång och rörelserna byggs likt ett pussel ihop från solo till duett. Två olika kroppar som tolkar rummet och musiken på sitt sätt, två personligheter som utmanar varandra i leken och en boll som styr vart rörelsen får ta vid men varken publiken eller dansarna vet vart rörelsen kommer leda.

Läs mer här

Dansa ord som glömts

”Dansa ord som glömts” är en första uppvisning av ett koncept där gutamålet möter modernare konst-former och vävs samman med ljudkonst, dans och musik.

Läs mer här

Partita

En flöjtspelande trädgårdsmästare, en koreograf tillika dansare möts i Johann Sebastian Bachs musik.

Partita är en dansad konsert där ett modernt dansuttryck ställs mot Bachs klangvärld och stildanser som Courante, Bourée och Sarabande i musikalisk 1700-talsdräkt.

Omvänt inspirerar och påverkar rörelsen musiken och den barocka stilen. Två världar vävs samman och interagerar även med text.

Koreografi | Dans: Susanne Svantesson
Flöjt: Lasse Pettersson
Musik: Johann Sebastian Bach – Partita för soloflöjt BWV1013

Läs mer här

Anna & Jacob Dubbe

och uppföljaren 

Måne över Rosendal

spelades 4 mars 2019 - 15 maj 2022

Läs mer här