Utlysning av DansResidens sommaren 2018 på Gotland.

Danskonsulentverksamheten Region Gotland och Länsteatern Gotland erbjuder ett residens inom dansområdet sommaren 2018. Danskonstnärer och koreografer ges möjlighet att utveckla sina konstnärliga idéer i en kreativ miljö. Residenset sträcker sig över två veckor och är förlagt på Länsteatern Gotland i Visby. Professionellt verksamma koreografer och danskonstnärer i Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är torsdag 15 mars.

Här finns en pdf som innehåller mer information om Utlysning av DansResidens sommaren 2018 på Gotland

 

Sommaren 2018 hade vi Gotlands allra första nationella dansresidens på Länsteatern! Ett samarbete mellan Länsteatern, scenkonstkonsulenten och danskonsulenten. På besök på teatern hade vi dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog8, som jobbade  på sin kommande dansproduktion om katastrofer. Läs mer om Arkeolog 8 här: https://www.arkeolog8.se/

Veckan avslutades med både en sharing och en dansworkshop.