Välkommen till Broadway

Nu börjar repetitionerna på Gotland och hela ensemblen samlas äntligen i teaterkyrkan på Bredgatan, vårt eget "Broadway"...
Nåja, fortfarande kommer vi stundtals att sakna skådespelare vissa dagar då andra engagemang fortfarande måste slutföras. Detta faktum har jag nämnt tidigare och är ett medvetet val, då vi verkligen vill ha just dessa människor på vår scen i "Jorden Vi Ärvde".
Men visst är det komplicerat att repetera scenerna okronologiskt, d.v.s inte i den ordning som dom kommer i föreställningen. Många gånger måste jag kolla i manus; Hur var det nu? Hade dessa karaktärer mötts redan eller...?
Fördelen är att man ständigt blir uppmärksam på vad som händer och när.
Hela händelseförloppet i föreställningen utspelar sig på mindre än ett dygn i ett sommarhus, nå'n gång under juni sommaren 2016. Förutom, en karaktär, som tycks tala om dessa händelser som om dom redan hänt...
Verkar det komplicerat? Det är det inte, inte när man ser det.
90 % av föreställningen är sång, det är första gången jag sätter upp en föreställning med så mycket musik. Jag tror det blir spektakulärt. Hoppas ni "på andra sidan havet" har möjlighet att ta er över (kanske med något av våra hotellpaket) för att se resultatet.
Det kanske kan bli mer, i framtiden...

Thomas Sundström
17 januari 2016