Nya erfarenheter vol. 2

En lång resa under 5 månaders tid har nästan nått sitt slut och de är med sorgsen-blandad-lycka som vi snart spelar den sista av dom många succéartade föreställningarna vi kommer att kalla ALLT eller inget. Vi har skrattat, gråtit, varit euforiska, spytt galla och haft de j*vligt roligt tillsammans och de är med nya vänner som många av oss lämnar länsteaterns flaggskepp för nya äventyr på de osäkra havet ”Artistlivet”.

Jag vill såklart vara lite klyschig och tacka länsteatern för möjligheten att få vara heltidsanställd med månadslön för första gången i mitt liv i en produktion som inte bara har gett mig fysiska blåmärken utan en massa nyttiga ”blåmärken” och erfarenheter till framtiden. Jag vill tacka Sofia för att ha pushat mig att genomföra steppnumret som gav mig blodad tand att ta upp den ringrostiga steppen och bygga en stabil grund vilket kommer att nyttjas vid flera tillfällen i min karriär. Jag vill tacka Andreas och Janne för en massa inspiration till teater och artistyrket. Ni har gett mig nya synvinklar på saker och ting och har varit till stor hjälp. Jag vill tacka Lena och Bäcken för att ha mottagit mig med öppna armar och varit ett enormt varmt stöd under hela produktionen och att ni har hållit en otroligt professionell standard vilket har smittat av sig på alla andra. Jag vill tacka Fredrik för allt hångel. Jag vill tacka Markus för allt musikalnördande och alla fina diskussioner om de ena och de andra. Jag vill tacka Mallan, Iggi och Stinie-Winie för att ni har varit väldigt roliga att jobba med under hela perioden. Ni har en väldigt professionell anda som har uppskattats av alla. Jag vill tacka Villhelm för att du hoppade in för mig under två föreställningar så att allt löste sig. Sen vill jag också tacka Milla-Camilla för alla fina samtal som vi hade i början av produktionen när man behövde ”lufta” lite.

Jaha…vad händer nu da? För er som undrar så har jag kommit in på Högskolan för scen och musik i Göteborg eller Artisten som den också kallas. Jag och sju andra i klassen kommer att leva och andas musikal i tre år tillsammans. Detta kommer att resultera i 180 högskolepoäng och en kandidat i Muskteater. För er som är nyfikna hur de kommer att gå har jag efter lång övervägning beslutat att börja föra någon sorts blogg för den tiden i mitt liv. 🙂

Antagning 2

Från www.hsm.gu.se

Jag vill tacka Lisbeth för att du var så stödjande under hela ansökningsperioden och lät mig åka trotts allt extra arbete som de innebar för dig och dom andra. Egentligen vill jag tacka hela ensemblen och produktionsteamet för att ni va så snälla och hjälpte mig komma in genom att jobba en massa extra. Ja, vad kan jag säga de gav ju ”resultat” och jag kommer aldrig att glömma hur ni ställde upp!

Sist men inte minst vill jag ge ett stort tack till er, kära publik för att ni tog er tid att komma och se en av Gotlands större succéer. Jag hoppas att den har skänkt lika mycket glädje till er som den har givit mig.

Vi ses i framtiden, om inte på någon scen på fastlandet så i tid och otid, alltid återkommande på den Gotlänska scenen. 😉

Allt gott!

Joel ”Erik Göransson” Zerpe