Långfredag inte längre så lång?

Bästa kycklingutstyrseln

Bästa kycklingutstyrseln

Ja så var den här i år igen. Påsken. Själv inledde jag den igår, skärtorsdag, med att gå med i Visbys påskmarsch till tonerna av bland annat Lilla Snigel. Marscherandet gick genom Visby i sällskap med allehanda påskkärringar, kycklingar och riddare. Riktigt trevligt hade jag, och fint väder var det också! Lägger upp en bild på min favoritkyckling i marschen.

Idag är det då istället långfredag. Den där dagen som jag minns från min barndom då man inte kunde göra något roligt alls. Allt var stängt och på TVs två kanaler gick bara filmer om Jesu lidande... Påskgodiset dök ju inte heller upp förrän på Påskaftonen... Nuförtiden verkar det där ha luckrats upp ordentligt bara på de senaste åren tycker jag mig märka. Idag erbjuds allt möjligt skoj, även om den som vill självklart fortfarande kan gå på mässan i kyrkan och minnas påskens ursprung. Om jag minns rätt från min konfirmation så är väl detta den enda dagen då den ekumeniska färgen är svart på hela kyrkoåret? Nåväl, eftersom jag nog får erkänna att jag inte är så ortodox har jag idag både städat, fejat och påskpyntat här hemma. Detta inför att två av mina närmaste vänner kommer på besök från fastlandet och ska stanna här hela påskhelgen! Så roligt det ska bli! 

Dessutom så kan man ju i år bryta av sorgedagen genom att gå och se Allt Eller Inget ikväll! Det tycker jag är en fantastisk möjlighet att blanda både sorg och skratt denna långa fredag, som då kanske inte längre känns så lång...

Måste också såklart delge er alla mitt fantastiska påskpyntstips som jag fick av Elin "Grynet" Ek för några år sedan. Oslagbart. Dessa gula... intimproduktskycklingar gjorde succé och är numera ett stadigt inslag i påskriset i det Fredénska residenset! Mycket rolig idé som dessutom ger upphov till en del diskussioner runt påskbuffén...

Innovativt påskpynt

Innovativt påskpynt

 

Så var nu kreativa! Och ät många ägg i glada färger! Men ägna gärna också en tanke om ursprunget till påsken mellan snapsarna!

Påskhälsningar
Markus Fredén