In i dimman

På väg mot Högklint

På väg mot Högklint

I fredags kom så mina föräldrar på besök från fastlandet. Ja, eller egentligen kom min mamma hit från Frankrike redan i torsdags... Men fredagen hade vi iallafall bestämt att vi skulle göra en roadtrip över norra Gotland med bland annat Fårö som huvudattraktion... Då slog vädret till. En sådan tjock och intensiv dimma! Vi for iallafall iväg med förhoppningen att den skulle lätta under morgonen, men se det ville den inte. I Fårösund bestämde vi oss för att hoppa över Fårö och istället bege oss ned längs västkusten mot Visby och Roma klosterruin. Vi gjorde även en avstickare till Högklint, vilket blev riktigt kul, eftersom vi inte såg någonting alls från denna utkiksplats. Lite magiskt faktiskt. Men jag kommer åka tillbaka när det blir vackert väder också för att se hur det egentligen såg ut där med Getsvältan och allt.

"Utsikt" från Högklint

"Utsikt" från Högklint

Nå, kvällen blev iallafall lyckad. Efter en lunch på Bakfickan (Stekt strömming med Kajpsmör, vad annars?) så blev det då dags för mig att bege mig till FLEX-huset och förbereda mig för att strippa för min egen mor och far. Lite underligt var det allt... Och för första gången blev jag riktigt nervös på allvar inför min första stora scen. Tänk att det alltid är lite läskigare att spela inför föräldrarna än syskon, vänner och alla andra. Nå, föreställningen gick lysande och de var så nöjda så. Det är verkligen en rolig föreställning vi har nu. Men nu ska vi ha lite ledigt måndag och tisdag. Det ska trots allt bli skönt.

Med hopp om fint vårväder
Markus Fredén