Våren som försvann

Visbys första vårtecken

Visbys första vårtecken

Nu förstår jag ingenting. I förrgår tog jag bilden ovan på vad jag själv anser vara årets första vintergäck. Bilden är tagen i närheten av Kaiserport. Så underbar dag det var! Vårsolen sken och de vackra gula blommorna lyste mot ringmurens gråa stenar. Och nu... snöar det igen! Ja ja, lätt fånget, lätt förgånget antar jag. Tydligen ska det vara tre stycken sådana här snöfall innan det är vår på riktigt säger di lärde på ön. Ja, men då bockar jag av snöfall nummer ett från min lista nu då. Måtte de andra komma tätt inpå, för nu vill jag ha vår!

Menyn på Surfers

Menyn på Surfers

Tur då att man har goda vänner som man kan göra massa trevligt med. Häromdagen var jag på vårens första grillfest utomhus (se Fredrik Wahlgrens blogg) och i onsdags var jag med två vänner ur ensemblen på Surfers och åt middag. Helt fantastiskt gott. Och jag trodde aldrig att jag skulle säga att tofu var en höjdare, men det var banne mig toppnoteringen av alla de rätter vi tog in. Lagad efter något uråldrigt hemligt familjerecept. Alla Visbybor och gotlänningar som läser den här bloggen har säkerligen redan varit på Surfers, men om ni ännu inte provat tofun, ta den nästa gång! Och ni som ändå inte vågar, ta åtminstone den krispiga sötsyrliga fisken. I övrigt vill jag allmänt rekommendera Surfers. Det är trevlig atmosfär, fantastisk personal och skön inredning. Sånt går jag igång på. Bara att kocken satte sig ned med oss och presenterade de olika rätterna. Det är det där lilla extra! Håll ögonen öppna efter Hawaiiflickor lite här och där i inredningen.

Interiör på Surfers

Interiör på Surfers

Och nu kör vi våra sista föreställningar innan vi har en dryg veckas uppehåll. Känns mycket ovant. Själv ska jag passa på att åka till Göteborg och umgås med familj och vänner. Helt musikallös kan jag ju inte vara så jag hoppas på att kunna få tag på biljetter till Sunset Boulevard på Göteborgsoperan också.

Med hopp om en snar vår
Markus Fredén