Vårkänslor

Mandelträd i Provence

Mandelträd i Provence

Ja det är våååren, ja det är våååren
som har kommit igen,
och med den, kärleken!

Se där en gammal slagdänga med Agnetha Fältskog får passande inleda dagens blogg. (Ja, jag vet att jag helt missade att blogga i fredags... men jag tar igen det nu)
För egen del kanske inte just kärleken har stormat in i takt med vårsolen, men visst är det vackert i Visby just nu. Idag är det blå himmel och sol. Snön smälter undan med blixtfart och jag hör hela tiden hur det brakar ned snö och is från taket på min lilla stuga. Funderar på om jag överhuvudtaget kommer att kunna öppna dörren för att ge mig ut i vårsolen. Jag tillhör de personer som faktiskt gillar vintern, så jag brukar inte klaga så mycket på snö och kyla, men nu längtar även jag efter att få se blommor och skir grönska igen. Om det här håller i sig är jag säker på att det snart dyker upp snödroppar, vårlökar, scilla och krokusar igen och förvandlar allt gråbrunt till färgsprakande fyrverkerier. Bilden ovan är nytagen av min mor som befinner sig i Provence. Där har mandelträden nu slagit ut i blom, så snart är våren här på riktigt hos oss också!

Vi i Allt Eller Inget har nu långledigt, söndag-onsdag. Känns mycket lyxigt och välbehöveligt! Det är en lång, om än rolig, föreställning att göra, så man behöver ladda batterierna emellanåt för att kunna komma tillbaks med nya krafter. För egen del handlar det mycket om att vara ensam och bara vara, men även att göra små utflykter i sta'n och ibland även träffa mina vänner ur ensemblen utanför teatern. Idag ska jag till biblioteket och lämna tillbaks Hanteringen Av Odöda av John Ajvide Lindqvist som gjort mig sällskap några sena nätter. Spännande och udda bok i skräckgenren. Rekommenderas. Vet dock inte vad jag ska låna för bok nu. Men något jag vet är att det idag är Fettisdagen! Jag ska äntligen få äta årets första semla! Undrar var man hittar Visbys bästa semla? Någon som har tips? 

Hälsningar
Markus