Nu längtar vi efter publik!!

 

Idag är min sista lediga dag innan premiären, så självklart passar jag på att tvätta kläder och äta födelsedagsmiddag hemma hos min mamma. Ja, hon fyller inte förrän på onsdag, men i detta yrke kan man inte inte ta ledigt vid bemärkelsedagar. På onsdag repeterar vi hela dagen och hela kvällen. Liksom på måndag, tisdag och torsdag. Sen är det fredag, och då är det premiär!!
Vi repeterar med andra ord så det står härliga till! Gotlandsmusiken sitter allt oftare i sin kub på scenen, scenteknikerna flyttar väggar med koncentration och precision, strålkastarna tänds och skapar en stämning som lysrören vi tidigare repat inte kommer i närheten av, vi myggas på och låter ut i högtalarna, musikalkompaniet förebereds och vår regissör och koreograf fördjupar regin och slipar på danserna. Sminket är på, kläderna likaså (ja, utom i vissa scener då) Nu börjar vi längta efter publik!
Men det klart, än får ni inte komma... Lamporna är visserligen tända, men de lyser lite här och där, myggorna tjuter och brusar lite ibland, det händer än att väggar åker lite fel, det händer även att orkestern inte vet när de ska börja spela eller så är det oklart var tonartsbytet kommer... För att inte tala om oss skådespelare... Vi går åt fel håll, sjunger knasigt, tappar text eller får skrattanfall... Men det ordnar vi upp till på fredag! Hurra!

Ivriga damer