Sista fredagsbloggen

Harald i rätt ljus

Harald i rätt ljus

Nja, riktigt så är det väl inte, men detta är iallafall sista fredagsbloggen som berättar om vad som händer under repetitionerna. Och det är helt enkelt för att nästa fredag har vi  P R E M I Ä R !!!  Jösses, vad tiden går fort. Och så mycket vi har varit med om under den här resan... Lunginflammation, ljushaveri, mängder av olika repetitionslokaler, försvunnen rekvisita, traumatiska kostymprovningar... Men allt detta har löst sig nu. Vi är friska, har ett underbart ljus, har enbart Flex-huset som lokal, den försvunna rekvisitan är återfunnen och vi har vant oss vid de traumatiska klädesplaggen...

Vi har nu fått köra lite grann för publik också. Igår hade vi ett genomdrag tillsammans med hela Musikalkompaniet. De ungdomar som inte var med i just det genomdraget satt och tittade. De spelar med oss i fyra lag om vardera 10 personer... Just nu är det premiärlaget som trimmas! Vi hade också en fotograf som var på plats igår och fotograferade hela föreställningen. Ska bli jättekul att se de bilderna!

Allting går bra nu. Vi hittar hela tiden på nya saker och vinklar, vi börjar få upp ett tempo samt ett skönt samspel mellan de olika karaktärerna. Att allt flyter på så bra är tack vare alla inblandade, även de som inte syns på scen; vår regissör, producent, scenograf, ljus- och ljudtekniker, kostymörer, rekvisitörer och våra underbara scentekniker som är med oss i mörkret bakom scenen hela tiden och håller ordning på oss. Utan er hade det aldrig gått att få ihop denna föreställning. Har jag glömt någon nu så är det bara för att jag är trött i huvudet efter en intensiv repperiod... För säkerhets skull tackar jag därför alla sköna människor som är inblandade! Tack allihopa!

Maten står nu och puttrar på spisen... Det blir både middag ikväll samt lunchlåda till morgondagens repetition! Jajamänsan, nu kör vi så det ryker, även under helgen!

Nu går vi mot premiär!!!
Köp biljetter ni som ännu inte gjort det!
Hoppas vi ses på fredag!

Måtte alla kardborrars och tryckknappars skyddshelgon välsigna vår föreställning!

Eder Harald Nilsson (Markus Fredén)