17,5 minuter

dansrep 101214

I värsta magsjuke-, förkylnings- och influensatider arbetar vi febrilt på att gå till premiär. För att ge lite extra energi och vitaminer till gänget blev det ikväll inte kakor och choklad i fikarummet, utan en kartong clementiner. Det gäller ju som producent att tro sig kunna påverka, även om det långt ifrån alltid är så. Ensemblen håller sig annars i strålande form genom att dansa, styrketräna och ta långpromenader - samt äta lite godis och kakor emellanåt.

Jag har förkärlek till att hoppa över själva träningen och gå direkt på fikat. Inte alltid så lyckat! Hittade dock härom dagen marknadsföring om en snabb och effektiv gymträning lagom för en person som försöker få tiden att räcka till. På endast 17,5 minut skulle hela kroppen vara genomtränad på gymet och den nödvändiga motionen avklarad. Gick självfallet på denna kampanj direkt.

Fast det var väldigt långa 17,5 minuter och tunga och träningsvärken satt kvar mycket längre än så! Egentligen borde jag ju efter några år inom teater veta att det inte finns någon "quick fix" utan det är repetition, repetition och repetition som gäller. Men det är lättare att förklara det för andra än att ta itu med sig själv. Så jag håller ett kärleksfullt och vakande öga över musikalrepetitionerna och funderar på om jag i veckan ska ta itu med några fler egna korta träningspass på gymet. Men först kaffe och en clementin.

Lisbeth