Teknisk fredag

165185_10150118126280891_591630890_8029104_4195912_n

Då sitter Markus Fredén vid tangentbordet ännu en gång för att fredagsblogga. Idag var det dags för vårt första tekniska genomdrag. Det innebar att man lugnt går igenom hela musikalen från början till slut, och det är nu som alla scenbyten, entréer och sortier ses över. Dessutom reds det ut vem som hjälper till att flytta fram och ta bort rekvisita i de olika scenerna. Genast dyker det upp frågor som måste besvaras och problem som måste lösas. ”Hur kan jag komma in från höger när jag gick ut till vänster?”, ”Hur kommer jag in när det står scenografi för dörren?”, ”Var är min stol?”, ”Var är jag?!” och så vidare och så vidare. Men guidade med lugn och tålamod av vår regissör Sofia Ahlin Schwanbom och vår scenograf Sören Brunes så tog vi oss igenom detta galant. Skådespelarna antecknade flitigt för att inte glömma bort viktiga sekvenser.

Det var också spännande att för första gången se scenografin på plats ute i vår lokal på Flex, även om allt ännu inte är helt färdigställt förstås. Men vi fick alla en bra bild om vad som komma skall. Det kommer bli riktigt bra det här!

Jag skulle också idag vilja passa på att ge våra duktiga ungdomar från Musikalkompaniet en eloge. Under repetitionstiden har vi träffat dem varje torsdagskväll. Då har vi sjungit och dansat tillsammans i några timmar. Det ska bli roligt att få arbeta med dem på scen snart för att se hur dessa sånger och koreografier blir när vi sätter ihop allt. En applåd till denna tappra skara som står ut med att vi dundrar in med manus i hand, när de redan kunnit sina insatser utantill i veckor! Bra jobbat!

För min egen del, stundar nu en lugn helg. Men lite bastu- och vinterbadande ska nog hinnas med innan lördagen är avklarad.