Äntligen Fredag

013 - Vicki och Harald har ett dramatiskt moment [Malin och Jag]

Idag är det fredag. Det innebär att helgen ligger framför oss och ännu en intensiv repetitionsvecka fylld av sång, dans och dramatik läggs bakom oss. Idag är det jag, Markus Fredén som har fått äran att blogga. Mitt bidrag till vår manssextett består av Harald Nilsson, en stolt, prydligt klädd men numera arbetslös chef från samma fabrik som de andra männen. Haralds stora kamp handlar om att upprätthålla den standard han och framförallt hans fru Vicki vant sig vid trots att han nu inte längre har någon inkomst. Han har ju, anser han själv, en viss kvalitet och standard att leva upp till. Framförallt som hustrun, som spelas av Malin Karlsson, uppskattar märkeskläder, cha-cha kurser och dyra ansiktsbehandlingar. Harald är i korthet en bra kandidat till programmet Lyxfällan på TV3...

Vem är då jag? Jag är ursprungligen från Göteborgstrakten, men bor numera i Stockholm. Det gör mig till en av de personer som fått äran att under den här perioden bo i Visby för att arbeta med musikalen. Hittills måste jag säga att jag enbart har mötts med värme och glädje dels från mina trevliga medspelare på teatern men även av de Visbybor som jag kommit i kontakt med. Att få uppleva Visby i vinterskrud har varit en fantastisk om än isig upplevelse... Jag ser fram emot att tillbringa ytterligare månader här på ön och uppleva det som Gotland har att erbjuda. Jag har redan fått prova på gotlandsdricka, kajpsmör, saffranspannkaka, vinterbad, den vackra domkyrkan och mycket mer... Och det hoppas jag bara är början på en lång rad av kulinariska delikatesser och sevärdheter... Jag tar gärna emot förslag på vad jag bör se eller göra när jag är här, så det är bara att tipsa! I morgon ska jag även passa på att  berika mig kulturellt och se Gotlandsrevyn, vilket jag ser mycket fram emot.

Nu är det dags att varva ner och smälta veckans intryck, innan det är dags för ännu en rolig arbetsvecka.