Blog-dags!

BloggAndreas

Hej alla glada!

Då drar vi igång bloggen!
Jag, Andreas Nilsson har fått äran att vara först ut.
I föreställningen kommer jag att gestalta Jerry Johansson, en av alla dessa långtidsarbetslösa män vars öden och äventyr vi kommer följa under musikalens gång. Han är när vi träffar honom, som han själv uttrycker det; ’arbetslös, skild, har skulder upp hit och är trött, arg och frustrerad’. Han ligger efter med underhållet till exfrun Mia för den gemensamma sonen Niklas och är farligt nära att förlora vårdnaden.
Läget är alltså inte på topp för honom. Ja, för den delen inte för de andra kamraterna heller vars enda framtid verkar vara att under tunga steg besöka arbetsförmedlingen resten av sina miserabla dagar. I detta något hopplösa läge får Jerry den briljanta idén att likt chippendales dra ihop ett gäng som ska sätta ihop en show där de ska strippa för stadens damer och på detta sätt snabbt och enkelt dra in storkovan och lösa alla sina problem. Voila!!!
Sen går det kanske inte riktigt alltid som man tänkt sig.. 😉

Vi har nu repat i några veckor och inser mer och mer hur MYCKET det är som vi ska slå in i våra små huvuden. Stora sång- och dansnummer som varvas med dramatiska scener. Och alla har vi olika sätt att närma oss text och musik. Sex veckor kvar att forma det som ska bli ’Allt eller inget’. Men förutsättningarna finns att det kommer bli en riktigt bra föreställning. Vi är en härligt brokig samling av skådespelare och musikalartister som gillar att jobba och gillar varandra, vilket är en bra förutsättning när man ska ro ett sånt här stort skepp i hamn.
Idag måndag har vi dessutom kört igenom alla låtar med grabbarna från Länsmusiken. Det blir genast en maffig känsla när man går från pianorep till stora orkesterrep. Redan nu börjar man ana hur det här kommer kunna låta. Och snart kommer vi att lämna teatern och danslokalerna för att pröva scener och låtar på vår spelplats i Flexfabriken. Scenografin byggs för brinnande livet i detta nu och det ska bli skönt att få trycka in föreställningen i den miljö som vi kommer leva med resten av våren.
Hoppas ni kommer!
Det här artar sig till att kunna bli riktigt bra!

Ha det bra i snögloppet!
Andreas